Chotěboř
Pivovar Chotěboř je prvým novo postaveným priemyslovým pivovarom v novodobej pivovarské histórii. Vyrástol na kraji mesta a v roku 2009 zahájil výrobu. Bolo to po 33 rokoch od posledného pivovaru uvedeného do prevádzky v minulom storočí vo vtedajšom Československu.
Architektonicky strohá, ale výrazná a neprehliadnuteľná budova pivovaru sa stala priečelím Chotěborskej priemyselnej zóny. Presklená budova umožňuje nahliadnuť do samého srdca pivovaru, ktorým je nerezová varna. Pivovar vytvára priestor pre dokonalé skĺbenie modernej techniky a tradičnej technológie v rukách skúseného sládka Oldřicha Záruby.
Pôvodná kapacita pivovaru bola 10.000 hektolitrov piva za rok, ale po dvoch rokoch výroby bol pivovar tzv. vypredaný a preto nastala 1. etapa rozšírenia pivovaru na 15.000 hektolitrov a po ďalších dvoch rokoch na konečnú kapacitu 25.000 hl piva ročne. Na tuzemský trh je pivo dodávané predovšetkým vo forme filtrovaného nepasterizovaného piva a tiež ako "kvasnicové pivo" (nefilrované, priamo z ležiackych tankov). Pivo sa produkuje v KEG sudoch pre reštaurácie, výčapy a bary a ďalej vo fľašiach pre maloobchodný trh.
Stránka 1 z 1 - 2 položiek celkom